You are currently viewing Як провели свій День вишиванки волонтери в Хабі “Доброго ранку, ми з Маріуполя”

Як провели свій День вишиванки волонтери в Хабі “Доброго ранку, ми з Маріуполя”

Святковий день не привід припиняти працювати, а тим паче допомагати людям в біді.

У Всеукраїнський День вишиванки волонтери хабу в Дніпрі «Доброго ранку, ми з Маріуполя» прийшли в центр допомоги роздавати продуктові набори для ВПО у прекрасних вишитих сорочках.

А щоб додати настрою й відвідувачам хабу – тематично прикрасили територію вишитими українськими рушниками, духмяним короваєм, старовинними речами побутового вжитку та квітами.

«Вишита сорочка – це генетичний код нашої нації. Сьогодні ми роздаємо продуктові набори вимушеним переселенцям у вишитих сорочках і тим самим поєднуємо та засвідчуємо нашу любов до України й українців. Дякую своїм помічницям пані Світлані Годованець та пані Ользі Матьозовій за чудовий дизайн і автентичну інсталяцію, присвячену сьогоднішньому святу.

Хай вишиванка як національний оберіг зігріває душу і серце всіх українських воїнів і всіх українців! Слава Богу і Україні!!!» – поділився своїми думками і настроєм Голова Синодального Управління соцільного служіння та благодійності ПЦУ митрополит Сергій.

Поза тим, що в гуманітарному центрі засіяло різнобарв’ям від узорів українського одягу, процеси фасування, реєстрації відвідувачів та видачі гуманітарної допомоги не відрізнялися від процесів інших будніх днів. Хіба, що відвідувачі були більш веселіші звичайного і атмосфера свята полегшувала тривожність днів.

Та посмішки людей, які пережили чимало бід на своєму життєвому шляху, дуже цінні для кожного волонтера, для людей, які надають допомогу. І вони намагаються робити все, аби потребуючим ставало хоч на трішечки легше пережити свої біди, здолати раніше незнані виклики.

Нагадаємо, для того, щоб отримати продуктовий набір в Хабі «Доброго ранку, ми з Маріуполя» необхідно заповнити електронну анкету-реєстрацію. Реєстраційну форму можна знайти в телеграм-каналі «Елеос-Донецьк» за лінком t.me/eleosdonetsk, а для людей, які користуються кнопковим телефоном створена гаряча лінія +380980292392, яка працює з понеділка по п’ятницю з 10 до 12 години.

Отримання благодійної допомоги для внутрішньо переміщених осіб в Дніпрі стало можливим завдяки підтримці міжнародної організації Johanniter International Assistance.