You are currently viewing Як писати про пацієнтів

Як писати про пацієнтів

У Києві відбувся тренінг для представників релігійних ЗМІ та журналістів “Як писати про пацієнтів”.

Таке навчання для пресслужб Церков та релігійних організацій проводиться вже вдруге за цей рік. Так, у Львові вчилися писати про пацієнтів навесні, а 25 та 26 листопада тренінг пройшов у Києві.

Чому важливо, що журналісти та комунікаційника релігійних громад вміли комунікувати про ВІЛ-інфекцію та людей, що живуть з ВІЛ?

Священники та релігійна громада відіграє важливу роль в житті кожного вірянина. Часто прихожани звертаються до духовних наставників за порадою і допомогою. Вони довіряють своїм духівникам та подекуди вважають єдиною справжньою підтримкою, а інформаційні видання своєї конфесії – єдиним достовірним джерелом інформації в суспільстві.

Тому команда проєкту «Позитивна віра» зібрала в оному приміщенні представників різних конфесій та пресслужб аби навчити їх основ щодо ВІЛ-інфекції та як правильно про це розповідати на загал.

Серед учасників тренінгу були Православна Церква УкраїниУкраїнська Греко-Католицька ЦеркваЦерква Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні, представник Єврейської общини та Німецької євангелічно-лютеранської церкви. Також до навчання доєдналися журналісти та комунікаційники громадських і благодійних організацій, зокрема і Благодійний фонд “Карітас”.

Під час навчання учасники не тільки отримали теоретику, а й мали змогу подискутувати щодо спірних питань. На другий день для учасників було запропоновано розробити кейси, маючи запропоновані тренеркою інформаційні приводи впродовж року.

До речі, тренувала представників ЗМІ – Кристина Рівера, фахівчиня з відділу комунікації БО 100% життя.

По завершенню тренінгу – всі учасники отримали сертифікати про проходження тренінгу «Як писати про пацієнтів».

Комунікаційники поділилися, що інформація та деякі факти, які вони дізналися під час навчання, були для них новими та дуже цікавими. А один зі священників Дніпровської єпархії виявив бажання протестуватися на ВІЛ швидким тестом, який тренерка демонструвала під час подання матеріалу щодо шляхів дослідження наявності інфекції ВІЛ. До слова, тест був негативний.

Приміщення для проведення навчання люб’язно надала Київська православна богословська академія.

Захід вібувся в рамках проєкту «Позитивна віра: активізація релігійних громад та організацій для подолання стигми і дискримінації людей з ВІЛ». Проєкт реалізує Eleos-Ukraine завдяки підтрмці «100% життя» – Мережа ЛЖВ.