You are currently viewing Рука допомоги – проект з допомоги вимушеним переселенцям зі Сходу України

Рука допомоги – проект з допомоги вимушеним переселенцям зі Сходу України

У зв’язку із ситуацією, яка склалась в зоні проведення антитерористичної операції та хронічне порушення прав внутрішньо переміщених осіб, в тому числі, осіб похилого віку, осіб з обмеженими можливостями, жінок, дітей у Донецькій та Луганській областях  за фінансової підтримки МФ «Відродження» ми розпочали проект «Рука допомоги» для захисту прав людей та дітей з обмеженими можливостями, хронічними захворюваннями, соціально незахищених категорій населення.

Так, з січня у м. Маріуполь та с.м.т. Біловодськ були створені мультидисциплінарні команди у складі регіональних координаторів, медиків та юристів.

На місці громадяни отримують допомогу у  розробці індивідуального плану лікування, переміщенні на контрольовану територію для проходження медичного обстеження, в госпіталізації. Одна з головних задач, це забезпечення отримання якісних медичних послуг та попередження припинення лікування. Медики і юристи створють мережу надавачів відповідних послуг на територіях АТО, займаються посередництвом між медичними закладами, у тому числі з тими, що знаходяться на окупованій території.

“Рука допомоги” – це можливість отримати соціальні гарантії. Наші юристи надають інформацію про гарантовані державою виплати та допомагають в оформленні відповідних документів;  оформлюють спец. перепустки для виїзду; займаються відновленням медичної інформації хронічно хворих пацієнтів; оформлюють довідки тимчасово переміщеної особи; забезпечують юридичний супровід при відмові від госпіталізації; ініціюють судові процеси та допомагають писати скарги у випадку порушення прав.

Проект «Рука допомоги» відкритий для співпраці і будь-яких напрямків сумісної роботи для покращення соціальної ситуації в Україні, зоні бойових дій (ви можете передавати речі першої необхідності, кошти – для придбання ліків, транспортних послуг, гос. товарів тощо).

Регіональним координатором у м. Маріуполі Донецької області є Сергій Горобцов (архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій) 050-478-60-81; у смт Біловодську Луганської обл. – Борис Яворський (єпископ Луганський і Старобільський Афанасій) 066-744-35-47.

Детальніша інформація на сайті Eleos.com.ua та на сторінці у соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/Рука-допомоги-1189104451100767/?fref=ts

Залишити відповідь