You are currently viewing Волонтери з Дніпропетровщини відвідали школярів на Донеччині

Волонтери з Дніпропетровщини відвідали школярів на Донеччині

3 квітня 2017 року настоятель храму Ікони Божої Матері «Печерська» с. Веселе Синельниківського району на Дніпропетровщині ієрей Юрій Помазан та ієрей Костянтин Савченко разом з волонтерами відвідали школу у селищі міського типу Верхньоторецьке Донецької області, яке розташоване на передовій лінії.

Священнослужителі вже давно підтримують зв’язок з адміністрацією закладу та його колективом. У школі залишилося 95 дітей, батьки яких просто не мають можливості кудись виїхати. Незважаючи на скрутне становище, і школярі, і педагоги не втрачають надію на перемогу та щиро вірять, що правда за нами.

Зустріч була надзвичайно теплою – спілкувалися довго, зовсім не відчувалася різниця у віці. У дітвори було багато запитань. Вони з болем розповідали про своє життя та вражали дорослими думками та словами. Малеча із  захопленням розповіла про рідну школу, а найбільше про куточок Великого Кобзаря, яким пишаються, адже створили його власноруч. Священики привітали колектив із прийдешніми святами, кожному вручили подарунок, адміністрації передали ікону Пресвятої Богородиці. Діти дуже раділи подарункам.  Відчувалося, що вони навчилися цінувати кожну річ, а найбільше дякували за увагу.

Наша група й надалі буде звершувати такі поїздки та підтримувати молитовно людей, що живуть в умовах війни.

Хочемо висловити слова щирої подяки за допомогу усім небайдужим в організації цієї благодійної справи: жителям Синельниківського району, особисто керівництву компанії «S Group», приватним підприємцям: Віктору Черкасу, Віктору Щербині та Віктору Сінгеру.

Залишити відповідь